Pozovite +381 62 355 495

#BLONDEHAIRDONTCARE

#BLONDEHAIRDONTCARE

Plavoj kosi i kosi sa pramenovima je potrebna posebna nega. Pitate se zašto!? Zato što je plava kosa, po pravilu suva i oštećena.

Zašto?  Zato što se plavi tonovi mešaju sa hidrogenom 9%  ili 12% ili je neretko posvetljena blanšom, što je dosta agresivnije od toniranja nekom tamnijom bojom, za koje se koriste slabiji hidrogeni.

Plave farbe, koje značajno posvetljuju su super plave ili specijalne plave. Ove farbe na kosu deluju skoro kao blanš, te samim tim je dehidriraju i oštete. Naravno da ovo ne znači da ne treba da budete plavi i nemate pramenove.

Birajte farbe koje koristite. Idite kod frizera koji ne primenjuje agresiju na kosi i vodi računa šta koristi u zavisnosti od kvaliteta vlasi.

Plavoj kosi je potrebna hidratacija i neretko oporavak, reparacija. Redovna nega je adekvatan šampon i kondicioner, koji hidrira, ukoliko kosa nije preterano oštećena.  Ukoliko ipak jeste, koristite šampon i kondicioner za oštećenu kosu.

Nemojte nakon svakog pranja nanositi masku ili tretman, misleći da ćete je tako brže oporaviti.

Tretmani se ne koriste nakon svakog pranja kose. Kada nanosite masku ili tretman, nemojte koristiti i kondicioner. Birajte tretmane namenjene plavoj i kosi sa pramenivima.

Nije neophodno da tretman bude skup da bi delovao, ali treba da bude adekvatan. Priuštite vašoj kosi negu nekog profesionalnog brenda.

Plavuše imaju neretko muku sa žutim pigmentom u kosi. Danas su nam dostupni šamponi, kondicioneri i tretmani koji neutrališu neželjeni žuti pigment. Oni su najčešće ljubičasti i nemojte se plašiti da ih koristite. Taj ljubičasti ton neutrališe žuti na vašoj kosi.

Neki od proizvoda za negu plave i/ili blajhane kose su Goldwell Blondes&Highlights, Milkshake Silver, Revlon Pro you The Toner

#BLONDEHAIRDONTCARE

 

Povezani postovi

Komentari su zatvoreni